Pergola – kakšne so cene alu bioklimatske lamelne pergole

Pergola – so danes  skoraj obvezen del vsakega dvorišča. Človek si v hitrem tempu življenja namreč zaželi, da bi lahko ob (preredkih) prostih trenutkih v udobju svojega dvorišča užival tako  v vročih poletnih dneh kot tudi ob prijetnem poletnem pršenju, pa tudi ob nekoliko vetrovnem jesenskem popoldnevu. Bioklimatska pergola je odličen odgovor na to. Alu pergola namreč nudi odlično zavetje pred različnimi vremenskimi pojavi. Vroč soboten poletni dan se lahko v zimskih in zgodnjih pomladanskih mesecih sliši še kako prijetno, ko pa smo soncu dejansko izpostavljeni predolgo, si bomo zaželeli prijetne sence.

bioklimatska pergolaŠtevilne prednosti bioklimatske alu pergole

Bioklimatska pergola nas ne bo zaščitila le pred pripekajočim se poletnim soncem, pač pa bo poskrbela za to, da bomo v udobju svojega dvorišča lahko uživali pravzaprav vse leto. Z motorno rotacijo lamel pergola namreč regulirano prepušča do 80% sonca, kadar si to želimo, vsekakor pa lahko lamelna pergola brez težav zadrži tudi pomladanski ali jesenski naliv in našo teraso zaščiti in jo obdrži suho tudi pozimi.

Izjemne statične lastnosti alu pergole

Alu pergola je izdelana iz nerjavečega aluminija in je 100% korozijsko odporna, kar pomeni, da z vzdrževanjem lamelne pergole ne bomo imeli preglavic. Za še večjo brezskrbnost je za tiste, ki bivate v obmorskih krajih na voljo tudi poseben marine paket. Lamelna pergola se ponaša tudi z izjemnimi statičnimi lastnostmi – je namreč ena izmed statično najmočnejših bioklimatskih pergol na tržišču. Prenaša skoraj vsak veter, točo, nanjo pa lahko zapade tudi do en meter snega.

Ena izmed posebnosti pergole je tudi njena samočistilnost. Gre namreč za edino alu pergolo na tržišču, ki nima žlebov, dež pa tako listje, umazanijo in ostalo enostavno izpere preko lamel v odtok.

Bioklimatske pergole za terase

Alu pergola – pergola, ki je v popolnosti prilagojena potrebam vašega doma

V podjetju Inox Verbovšek si želimo, da ste uporabniki pri izbiri pergole za svoje dvorišče kar se le da svobodni, zato lahko videz lamelne pergole po želji prilagajate potrebam vašega doma. Naša bioklimatska pergola je namreč izjemno versatilna – možnosti njene montaže so skoraj neskončne, poleg tega pa lahko prilagajamo tudi njen izgled, velikost in barve.

Pergola se izdela unikatno – glede na željo vsakega naročnika. Naročnik lahko izbere dimenzije alu pergole, način montaže ter njeno barvo. Vse naše pergole so prašno barvane po švicarski nanotehnologiji s “fasadno-poliester” barvo. Prav zato lahko na obstoj in ton vseh barv nudimo kar  desetletno garancijo. Za bioklimatske pergole, vgrajene v “pršni coni” neposredno ob morju uporabljamo prej omenjeni “Marine paket”, ki se ponaša s posebno tehnologijo za boljšo obstojnost.

Pergolo je mogoče namestiti na prav vse vrste objektov, pa naj si gre za betonski, opečnati, jekleni, leseni ali skeletni konstrukt. Prav tako je mogoče pergolo namesti, še preden je izvedena fasada, lahko pa se za montažo pergole odločite tudi, ko je fasada na objektu že končana. V kolikor gre za izolativno ali prezračevano fasado, priporočamo vgradnjo inox nosilcev vključno z električnim priključkom pred izvedbo fasade.

Pergola za teraso - po meri

Dodatna oprema, ki lahko uporabniško izkušnjo še izboljša

Ker se zavedamo, da je vsak posameznik unikum in da vsak posameznik prihaja na posvet o pergoli z lastnimi željami in potrebami, lahko alu pergoli dodamo tudi kopico dodatne opreme, ki lahko njeno uporabo naredi še prijetnejšo. Poleg izbire barve po RAL lestvici je lahko bioklimatska pergola izdelana tudi v imitaciji lesa. LED linijska in točkovna svetila lahko ob toplih poletnih večerih ustvarijo še posebej prijetno vzdušje. Stranska senčila nam bodo pomagala, da se bomo lahko v tistih najbolj vročih poletnih dneh umaknili pred soncem, še zmeraj pa bomo lahko uživali v svojem dvorišču s svojimi najdražjimi.

Alu pergola med dodatno opremo ponuja še senzor za dež, odločite pa se lahko tudi za gretje lamel, ki se priporoča predvsem tam, kjer je snega veliko ali pa je kondenzacija močna. Izpostavimo lahko že prej omenjen Marine paket, ki se priporoča predvsem pri pergolah, nameščenih v obmorskih krajih.

Pametne bioklimatske pergole

Pergola – cene so odvisne od izbrane opreme in velikosti pergole

Vsak posameznik se, ob odločitvi za namestitev pergole, sprašuje tudi o njeni ceni. Cena bioklimatske pergole je odvisna od več dejavnikov, ki lahko vplivajo na drugačno končno vrednost produkta. Ena zmed glavnik stvari, ki jih je vredno izpostaviti je, da se ceno bioklimatske pergole določa po m2. Poleg tega je odvisno iz kakšnih materialov je narejena in od same kompleksnosti izvedbe montaže. V kolikor bo vaša pergola večja in posledično zahtevala več materiala ter dela, bo cena temu sorazmerna.

Cene pergole so seveda odvisne od njene velikosti, na ceno pa vpliva tudi dodatna oprema, ki jo izbere posameznik. MOdločite se lahko za dodatne funkcije kot so avtomatski senzorji za odpiranje in zapiranje lamel na daljinec ali pa sistemi za nadzor temperature. Pomembno je, da se pri ceni bioklimatske pergole upoštevajo vsi zgoraj našteti dejavniki, da temu lahko prilagodite svoj proračun.

 

POVPRAŠEVANJE