Aluminijaste lamelne pergole

Pred kratkim smo pisali o tem, da se v zadnjem času na terasah vse bolj uveljavljajo alu lamelne pergole, ki zaradi rotirajočih alu lamel ustrezno senčijo, po potrebi prepuščajo svetlobo in ob padavinah ustvarijo trdno alu streho, ki zadrži vodo.

Pri alu pergolah gre torej za moderen koncept posebno zasnovane alu konstrukcije in alu lamel, na motorni pogon, ki se lahko izvede kot samostoječ objekt, vpet na objekt ali vpet na ali v drugo konstrukcijo (les, aluminij, jeklo, beton,…). Takšna rešitev vam nudi nov zunanji življenjski prostor, saj lahko z alu lamelami regulirate svetlobo, senco, temperaturo, glede na trenutno stanje, želje in potrebe.

ALU lamelne pergole

Pri sami izbiri alu lamelne pergole, ker gre seveda za dolgoročno rešitev za pokritje vaše terase, je potrebno biti pazljiv in predhodno vse alu lamelne pergole preveriti oz. si jih ogledati v živo, da bo odločitev prava in uporaba vaše terase prijetna. Na trgu se namreč pojavlja množica proizvajalcev, prodajalcev in ponudnikov alu lamelnih pergol, ki pa v svoje produkte vgrajuje tudi jeklo in plastiko, zato je življenjska doba takšnih alu pergol krajša.

Le Hard-Top pergola je moderna alu lamelna pergola najvišje kvalitete, narejena le iz aluminija in inoxa, ki z motorno rotacijo alu lamel regulirano prepušča do 80% sonca kadar to želite (tudi v objekt), zadrži pomladanski, poletni ali jesenski naliv, je odporna na točo debeline tenis žogice, vas ščiti pred vročim poletnim soncem in vnaša sonce ali ohrani teraso suho tudi pozimi. Lamele na pergoli so lahko brez skrbi zaprte tudi ob vsakem vetru (tudi čisto ob morju) in pozimi v primeru, da na pergolo pade meter snega in nato še dež.

Ekskluzivne prednosti alu lamelne Hard-Top pergole so sledeče:

  • Edina samočistilna alu lamelna pergola na trgu – edina alu lamelna pergola, katere alu lamele nimajo žlebov, zato dež listje, umazanijo in ostalo enostavno izpere preko vse alu lamel v odtok.
  • Statično najmočnejša alu lamelna pergola na trgu – prenaša skoraj vsak veter, točo in do 1 m mokrega snega. Med alu stebri je razmak lahko do 9 m!
  • Najširše, najtanjše vitke alu lamele za pergolo (40 x 300 mm) – alu lamele prepuščajo do 80% sonca tudi pozimi, ko je sonce najnižje in si ga želimo (na steni ali tleh vidimo vsakih 25 cm sonca samo 4 cm sence). Druge pergole prepuščajo sonca bistveno manj.
  • Je 100% korozijsko odporna lamelna pergola – izdelana iz nerjavečih materialov (aluminij, inox, guma), zato deluje desetletja brez vzdrževanja.

Podaljšajte uporabnost vaše terase na vse dni v letu in uživajte ob vsakem vremenu!

ALU lamelna pergola

Lamele za pergolo omogočajo popolno brezskrbnost

Največja razlika med ostalimi senčili in bioklimatsko pergolo so izjemno kakovostne lamele, ki so vpete v samo aluminijasto konstrukcijo. To pomeni, da je za varnost poskrbljeno v vseh vremenskih pogojih, saj ji ne škodujejo niti sneg, niti močan veter ali toča. Če ste do sedaj vedno pazili, da ste senčilo zvili oz. pospravili pred prihajajočo nevihto ali močnim vetrom, se vam sedaj s tem več ne bo potrebno obremenjevati. Lamele so narejene iz aluminija, zato je zanje značilna izjemno dolga življenjska doba. Pod njimi boste lahko breskrbno uživali ne glede na vremenske razmere in letni čas. Varovale vas bodo pred močnimi sončnimi žarki in padavinami.

Lamele za pergolo je namreč zelo enostavno prilagajati glede na trenutno stanje na nebu. Pozimi, ko si želimo božanja sončnih žarkov, jih lahko povsem odpremo in tako zmanjšamo količino sence na minimum, poleti, ko si želimo globoke sence, pa jih lahko povsem zapremo oz. postavimo v vodoravno lego. Enako je mogoče storiti tudi v primeru dežja ali snega. Lamele ustvarijo vodotesno streho, pod katero boste ostali vedno popolnoma suhi.

Prilagajanje naklona ne bi moglo biti preprostejše, saj ima Hard-Top pergola vgrajen elektromotor s 24V krmiljenjem. S pritiskom na gumb daljinca, stikala, CNS ali preko Wi-Fi, je mogoče lamele povsem zapreti, odpreti ali pa jih postaviti v neko vmesno lego. Pred poletno nevihto vam tako ne bo več potrebno panično pospravljati senčila in pobegniti v notranje prostore, saj boste pod vodotesno streho povsem na varnem.

lamelna-pergola za teraso
Bioklimatska pergola polepša vsak dom

Mnogi se za omenjeno senčilo odločijo tudi zato, ker izgleda zelo moderno in estetsko. Čeprav so lamele za pergolo iz aluminija, konstrukcija pa iz aluminija in inoxa, izpade celotna struktura izjemno elegantno. Na izbiro imate 7 različnih RAL barv (bela, bež, srebrna, siva, 2 vrsti antracita in rjava). Naše pergole so prašno barvane po švicarski nanotehnologiji, zato je barva izjemno obstojna. Ker verjamemo v kakovost naših izdelkov, ponujamo desetletno garancijo na obstoj in ton barve.

Čeprav že standardna različica izgleda zelo prefinjeno, pa bo konstrukcija v nočnih urah dobila posebno dušo z dodanimi LED linijskimi svetili. Le-ta spadajo med dodatno opremo, a verjamemo, da vas bo njihov topel videz, ki doda pridih domačnosti, prepričal v nakup.

POVPRAŠEVANJE