Alu pergola za terase podaljša čas prijetnega bivanja na prostem

Ljudje si že stoletja na veliko domiselnih načinov pomagamo, da bi si povečali udobje bivanja, pri čemer preživljanje prostega časa na prostem nikakor ni izjema. Z zelenjem in cvetjem obdane pergole so bile zelo popularne in so omogočale prijetno senco že v obdobju starih Rimljanov, ki so bili znani užitkarji. Pogosto so jih uporabljali tudi za zelene stene v parkih in hodnike v atrijih. V sodobnem času pergola ponovno postaja zelo priljubljena ter postopoma zamenjuje senčnike, ki smo jih nekdaj premikali po terasi ali vrtu glede na položaj sonca in jih dandanes najpogosteje srečujemo le še v gostinskih lokalih in na plažah.

Beseda pergola označuje zunanjo konstrukcijo, sestavljeno iz stebrov, ki podpirajo strešno mrežo nosilcev in špirovcev. Pergola lahko ostane odprta ali pokrita tako, da ustvari popolnoma izolirano območje, ki je zaščiteno pred zunanjimi elementi. Njen prvotni namen je zagotavljanje sence, ne glede na to, ali govorimo o vrtu, ali terasi. Ker gre za konstrukcijo, ki je navadno po postavitvi ne premikamo, je treba temeljito premisliti, kje bo pergola postavljena.

Ali ste se namenili na vašem vrtu ali terasi ustvariti prijeten prostor, ki bo primeren za preživljanje časa s prijatelji in bližnjimi? Si želite zunanjega prostora kjer bi lahko vaši otroci v toplejšem delu leta delali domače naloge in se igrali z vrstniki? Če je temu tako, je pergola odlična izbira. Priporočamo vam nakup pergole za teraso, ki bo vašo sezono na prostem podaljšala in raztegnila čez praktično celo leto. Minimalistični in sodoben dizajn naših alu pergol, bo okolico vašega doma tudi estetsko dopolnil in ne nazadnje, dvignil vrednost vaše nepremičnine. Vsaka pergola, izdelana v podjetju Inoxvrbovšek d. o. o., je unikaten izdelek, ki ga lahko do potankosti prilagodimo vašim željam, oz. potrebam prostora, kjer jo boste postavili. Zaradi gibljivih lamel, ki jih je mogoče prilagajati po želji, je naša pergola Hard Top odlična pridobitev tudi za gostinske lokale.

Moderna lamelna pergolaPergola za terase je naložba za kakovost bivanja

Pred leti je bila največ v uporabi lesena pergola za terase, dandanes pa v ta namen na trgu najdemo široko paleto materialov. Razvoj na področju senčil ter strokovne in dolgoročne rešitve so pripomogle k nastanku kakovostnih, trajnih in modernih pergol za terase, ki zagotavljajo dobro senčenje, nekatere pa tudi zaščito pred vetrom in dežjem. Idealen primer tega je sodobna bioklimatska pergola za teraso, ki jo lahko spremenite v mini dnevno sobo, zimski vrt ali jedilnico in v njenem zavetju uživate v vseh vremenskih obdobjih. Ogrodje, na katerega so nameščene njene gibljive aluminijaste lamele, ki se ob spremembi vremena spremenijo v varen nadstrešek, je najpogosteje narejeno iz aluminija. Tovrstna pergola za terase ima skorajda neomejeno življenjsko obdobje, hkrati pa ne potrebuje posebnega vzdrževanja in obnove.

Alu pergole za teraseAlu pergola za terase pripomore k energijski varčnosti

Alu pergola je lahko, kot smo že rekli, postavljena kot podaljšek objekta, ali pa popolnoma samostojna enota. Alu pergola za terase lahko v dolžino seže do 4, 5 m ali več, širina posameznega polja (ki jih lahko poljubno združujemo), pa znaša do 3 m. Njena višina običajno variira od 2,3 do 2,7 m, vendar pa le-ta ni določena oz. omejena. Kot je razvidno že iz imena, je alu pergola za terase izdelane iz aluminija in inox-a, kar pomeni, da ne rjavij in je 100% odporna na korozijo. Njena konstrukcija je prašno barvana z eno izmed sedmih tipskih barv, vijačena in varjena, ter pritrjena neposredno na objekt oziroma temelje, dimenzije njenih lamel pa znašajo 40 in 300 mm.

Zaradi možnosti kontroliranega senčenja, je alu pergola za terase Inoxvrbovšek več kot primerna za nizkoenergijske ali pasivne hiše, saj v mesecih, ko je sonca manj, omogoča prilagoditev nagiba lamel, tako da le-te spustijo čim več sončnih žarkov na steklene površine objekta, kar že tako cenovno ugodno zimsko ogrevanje in poletno hlajenje še dodatno poceni ter pripomore k znižanju mesečnih stroškov.

Pergola pritrjena na objekt z vogala

POVPRAŠEVANJE