Bioklimatske pergole | Unikatna inovativna lamelna bioklimatska pergola

Bioklimatske pergole imajo ogromno prednosti pred navadnimi. Priznane Hard-top pergole so unikatne, saj se prilegajo potrebam vsakega posameznika. Zasnovane so bile z namenom, da ustvarjajo prijetnejše bivanje in ga dvignejo na novo raven. Za lamelne bioklimatske pergole znamke Hard-top je značilno, da kontrolirano sončijo in senčijo.

Motorna rotacija njihovih lamel omogoča do 80-odstotno prepustnost sonca, kadar koli si to zaželite. To pomeni, da boste pod pergolo vedno prijetno obsijani s soncem ali se hladili v senci, zaščiteni pred poletno pripeko. So odlična izbira za nizkoenergijske in pasivne hiše, saj imajo ogromen prihranek energije (ki se porabi za ogrevanje, razsvetljavo ali hlajenje) brez nobenega energetskega vložka.

Konstrukcija pergole je tako močna, da zdrži nalive (pergola je vodotesna), močan veter in ostale vremenske ekstreme. Terasa bo ostala suha tudi v jesenskih in zimskih dneh, zato se bo njena uporabnost podaljšala na celo leto. Hard-top bioklimatske pergole so 100-odstotno odporne na korozijo, saj so konstruirane iz nerjavečega materiala.

Dolga desetletja lahko zdržijo brez vsakršnega vzdrževanja. So zaščitena znamka slovenskega porekla, plod družinskega podjetja. Ideja za bioklimatske vodotesne pergole se je rodila po naključju, ko jih je naročnik vprašal, če se da narediti pergolo, ki ne bi prepuščala vode. V tistem trenutku je bilo kaj takega še znanstvena fantastika, a že naslednje leto je ta odlična ideja dobila obliko vrhunskega proizvoda.

Lamelna bioklimatska pergolaLamelna bioklimatska pergola – standardna izvedba in dodatki

Lamelne bioklimatske pergole Hard-top so na voljo v različnih izvedbah: na objekt so lahko pritrjene s strani, v kotu ali z vogala. Lahko so samostoječe ali se jih vgradi v strop ali streho. Naročnik se lahko odloči za katero koli barvo pergole iz lestvice RAL, možna je tudi barva v imitaciji lesa. Standardna oprema bioklimatskih pergol so: lamele iz aluminija, nerjaveča konstrukcija, elektromotor in prašno barvanje.

Lamelne bioklimatske pergole se lahko opremijo tudi z naslednjo dodatno opremo: LED točkovnimi ali linijskimi svetili, stranskimi senčili (steklo, brisole ali ZIP screen), senzorjem za dež ali elektro gretjem lamel (primerno za območja z veliko snega ali kondezacije). Za pergole ob morju se priporoča izbira Marine paketa – gre za posebno izvedbo pergole za vgradnjo na obmorskih območjih.

Ta lamelna bioklimatska pergola je edinstvena na tržišču, saj je samočistilna. To pomeni, da nima žlebov – listje in ostalo se z deževnico izplakne v odtok kar prek lamel. Površina pod pergolo pa bo ostala vedno suha – tudi ob najhujšem nalivu. Odlično prenaša veter, točo in sneg do višine enega metra. Stebri so lahko med seboj razmaknjeni do devet metrov.

Bioklimatska multifunkcionalna pergola - postavitevBioklimatska pergola Slovenija

Za montažo bioklimatskih pergol se odločajo stranke iz celotne Slovenije. Proizvodi Hard-top so primerni za vse vrste podnebja in klimatskih razmer. Lamelne pergole se lahko namesti v objekte različnih konstrukcij (les, beton, jeklo, opeka, skelet). Montaža se lahko izvede pred ali po dokončani fasadi.

Z uporabo posebnih nosilcev iz inoksa in polipropilenske plošče se prepreči toplotni most. V primeru prezračevalne ali izolativne fasade pa se poleg inoks nosilcev doda električni priključek, vendar mora biti to izvedeno pred fasadiranjem. Če vas zanimajo Hard-Top pergole ali imate kakršno koli vprašanje, ne odlašajte in oddajte svoje povpraševanje prek obrazca na naši spletni strani.

Lamelna bioklimatska pergola SlovenijaBioklimatska pergola – Maribor, Ljubljana, Celje

Ne glede na to, ali prihajate iz Maribora, Ljubljane, Celja ali slovenske Obale, je bioklimatska pergola prava izbira za vas. Noben izdelek blagovne znamke Hard-top ni serijske proizvodnje – vsi izdelki so unikatni in nastanejo v tesnem dogovoru z naročnikom.

Estetsko privlačne, moderne in tehnološko napredne pergole bodo dodale piko na i vsem modernim kot tudi tradicionalnim stavbam. Vsaka pergola bioklimatska nastane v delavnici izkušene inženirske ekipe. Celoten postopek vodi isti mojster, izdelava pa poteka v skladu z vsemi zahtevanimi standardi.

Pergola bioklimatska

POVPRAŠEVANJE