Bioklimatska lamelna pergola za bivanje na prostem v vsakem vremenu

Bioklimatske lamelne pergole so relativno nov pojem in pojav na trgu, ki predstavljajo odlično rešitev za bivanje na prostem, ne glede na letni čas ali vremenske razmere. V sodobnem času človek vse več časa preživi v zaprtih prostorih, zato je preživljanje časa na prostem postalo ključnega pomena za zdravje in dobro počutje, kar kvalitetne bioklimatske pergole omogočajo in olajšajo.

Bioklimatske lamelne pergole – nekoč in danes

Že v starem Rimu so si ljudje ustvarjali prijetno bivanje na prostem s pergolami, ki so bile navadno obdane s cvetjem ali zelenjem. Prvotni namen pergol je bilo zagotavljanje prijetne sence, ki je bila še kako dobrodošla v zelo vročih dneh. V sodobnem času postajajo pergole ponovno vse bolj priljubljene in počasi nadomeščajo senčnike oziroma t.i. »marele«, ki so se pogosto uporabljale za ustvarjanje sence na vrtovih in terasah. Če so bile v zadnjih letih najbolj popularne lesene pergole, so danes v uporabi vse pogosteje različni materiali, med katerimi je najbolj priljubljen aluminij. Sodobnejše ime, bioklimatska lamelna pergola, pa je poimenovanje za lastnosti modernih bioklimatskih pergol in je relativno nova skovanka, ki je leta 2012 Google sploh še ni poznal. Besedna zveza izpostavlja prednosti sodobnih bioklimatskih lamelnih pergol, namreč da obračanje lamel omogoča zaščito pred soncem in UV žarki ter zaradi zagotavljanja hladne sence, zadostne svetlobe in uravnavanja temperature ustvarja prijetno klimo.

Bioklimatska pergola

Iz česa je sestavljena bioklimatska lamelna pergola?

Bioklimatska lamelna pergola je drugo ime za lamelno pergolo, ki je značilno sestavljena iz posameznih lamel, stebrov in preostale kovinske konstrukcije. Najpogostejša je aluminijasta bioklimatska pergola, ki ima gibljive aluminijaste lamele, ki lahko v zimskem času skozi prepustijo več svetlobe, v primeru slabega vremena pa lahko ustvarijo trdno streho, ki varuje pred dežjem, vetrom in nalivi. Slednje je posebej dobrodošlo pri bioklimatski pergoli za teraso in vrt, saj lahko tako brezskrbno uporabljate teraso ali drug zunanji prostor preko celega leta. Pri izbiri kvalitetne bioklimatske pergole je potrebno biti posebej pazljiv pri njeni sestavi. Na trgu je precej modernih bioklimatskih pergol, ki vsebujejo jeklo in plastiko, kar zaradi rjavenja skrajša življenjsko dobo bioklimatske pergole. Slovenija s svojimi zahtevnimi vremenskimi spremembami zahteva še posebej odporno kvalitetno bioklimatsko lamelno pergolo, ki lahko varuje pred soncem, nalivi, vetrom, točo in snegom.
Poleg osnovne opreme imate za aluminijaste bioklimatske pergole na voljo še široko paleto dodatkov. Za še prijetnejšo teraso in vrt lahko poskrbite z dodanimi linijskimi in točkovnimi LED svetili, stranskimi senčili, senzorjem za dež in elektro gretjem. Z ureditvijo po meri izbrane bioklimatske lamelne pergole si tako lahko ustvarite popolno vzdušje na prostem za vse dni v letu.

Bioklimatske pergole za terase

Kam lahko postavite moderno bioklimatsko pergolo?

Kvalitetne bioklimatske pergole so zelo popularen nakup pri gostincih, ki z bioklimatskimi pergolami za teraso poskrbijo za udobje svojih gostov ter še posebej kadilcem zagotovijo prijeten prostor pri obisku lokala. Še večje zanimanje za kvalitetne bioklimatske pergole pa izrazijo lastniki hiš, stanovanj in vikendov, ki si želijo po dolgo preživetem času v zaprtih prostorih prijetnega bivanja na terasah. Ponekod bioklimatske lamelne pergole pravzaprav postajajo že kar sestavni del teras, saj ljudje želijo vedno več časa preživeti na prostem, vendar se pri tem ne želijo cel čas prilagajati vremenu. Pri postavljanju je moderna bioklimatska pergola lahko pritrjena kot objekt s strani (na primer na hišo), lahko je pritrjena na objekt v kotu ali z vogala, lahko je vgrajena v strop ali streho ali pa je samostoječa. Bioklimatska pergola za teraso se lahko vgradi na novo zgrajene ali že obstoječe hiše in jih je možno vgrajevati v vse vrste objektov (lesen, betonski, opečni, jekleni, itd). Bioklimatske lamelne pergole se da vgraditi tudi na že obstoječe fasade ali izolacije, zato vam ni treba skrbeti, da potrebujete nedokončano stanovanje ali hišo, da si lahko privoščite kvalitetno bioklimatsko pergolo.

Bioklimatske pergole

bioklimatska pergola za prijetno bivanje na terasi

Slovensko patentirana Premium Hard-Top pergola je moderna bioklimatska pergola vrhunske kakovosti, ki s svojimi lastnostmi in inovacijami zagotavlja edinstveno moderno doživetje bivanja na prostem. Premium Hard-Top pergola je edina kvalitetna bioklimatska pergola na trgu, ki je samočistilna, saj lamele nimajo žlebov, kot jih imajo druge moderne bioklimatske pergole. Zaradi te inovacije lahko dež enostavne izpere listje in drugo nabrano umazanijo, ki se nabere na pergoli, naravnost v odtok. Hard-Top bioklimatska lamelna pergola je sestavljena zgolj iz nerjavečih materialov – aluminija in inoxa, zaradi česar je 100 % odporna na korozijo. Hard-Top pergola je tudi najmočnejša bioklimatska lamelna pergola, saj je edina pergola na trgu, ki prenese en meter snega, točo do velikosti tenis žogice ter skoraj vsako obliko vetra. Razmak med posameznimi stebri lahko doseže kar do 9 metrov! Zaradi svojih posebno oblikovanih lamel pa lahko pozimi prehaja skozi kar 80% sonca tudi, ko je sonce najnižje, kar je več kot lahko ponudi večina kvalitetnih bioklimatskih pergol drugih proizvajalcev. Za več informacij nas pokličite in vam bomo z veseljem svetovali pri izbiri najbolj primerne bioklimatske lamelne pergole za vas.

POVPRAŠEVANJE