Bioklimatske pergole – aluminijasta pergola v Sloveniji

Bioklimatske pergole ponujajo možnost za preživljanje prostega časa zunaj – na dvorišču, ne glede na vremenske razmere. Gre za produkt, za katerega se odloča vse več posameznikov po svetu, bioklimatska pergola pa je iskana tudi v Sloveniji. »Sodoben človek«, ki večino svojega delovnega dneva preživi v zaprtih prostorih, si želi, da bi lahko vsaj doma nekaj kvalitetnega časa preživel zunaj, na svežem zraku, obdan s sončnimi žarki.

Vendar je dejstvo, da lahko prav ti, na prvi pogled prijetni sončni žarki, poleti postanejo precej pripekajoči, na dvorišču pa nam brez prave sence hitro postane vroče. Verjetno se zavedamo tudi, da vsak poletni popoldan ni obdan s soncem, pač pa smo velikokrat priča tudi poletnemu nalivu. Nenazadnje pa si želimo v domačem dvorišču uživati skozi celo leto – ne le poleti, pač pa tudi spomladi in jeseni. Odlično rešitev za to predstavljajo bioklimatske pergole, ki poskrbijo za zaščito pred soncem, dežjem, pa tudi vetrom in snegom.

Pergola bioklimatska

Pergola – bioklimatska še posebej, ima številne prednosti

Bioklimatske pergole pa nimajo zgolj uporabne vrednosti, ki je nedvomno velika, pač pa se lahko pohvalijo tudi z dovršenim modernim dizajnom, ki prepriča prav vsakega. Pergoli ne manjka niti tehnologije, ki poskrbi za to, da z rotacijo lamel regulirano prepušča do 80 % sonca. Bioklimatske pergole se odlično obnesejo tudi v nalivu, ki ga zadržijo in poskrbijo za prijeten prostor za druženje tudi med toplim poletnim dežjem.

Bioklimatska multifunkcionalna pergola - postavitev

Visokokakovostna bioklimatska pergola za sproščeno druženje na vašem dvorišču

Pergola – bioklimatska – predstavlja idealno rešitev za vsakogar, ki si želi čim več časa preživeti v udobju lastnega dvorišča, saj mu pergola ponuja tako zavetje pred močnimi sončnimi žarki poleti, kot tudi pred pomladanskimi in jesenskimi nalivi. Ker je pergola izdelana iz nerjavečih materialov, je 100% korozijsko odporna, kar zmanjša potrebe po vzdrževanju aluminijasta bioklimatske pergole.

Samočistilna lamelna pergola iz aluminija se lahko pohvali z odlično statiko

Bioklimatska pergola, izdelana v Sloveniji, se lahko pohvali s številnimi prednostmi. Je namreč edina samočistilna pergola na tržišču. Lamele pergole nimajo žlebov, zato listje in ostalo umazanijo dež enostavno izpere preko vseh lamel v odtok. Poleg tega se lahko bioklimatska pergola pohvali z izjemnimi statičnimi lastnostmi. Aluminijasta bioklimatska pergola namreč prenaša skoraj vsak veter, točo in do 1 meter snega. Posebno prednost pa bioklimatski pergoli prinašajo prav lamele, ki so najširše, najtanjše in izjemno vitke ter prepuščajo 80% sonca tudi pozimi, ko je sonce najnižje in si ga želimo več.

Lamelna pergola hard top

Montaža pergole – bioklimatske nadstrešnice lahko namestimo povsod

Velikokrat se vprašanja pojavljajo tudi okrog montaže bioklimatske pergole. Le-ta se lahko vgradi na vse tipe objektov in to v katerikoli fazi gradnje – tudi, ko je objekt že končan. Pergola (bioklimatska) se lahko montira v prav vse materiale – beton, opeko, jeklo, les, pa tudi v skeletne materiale. S pomočjo inox nosilcev in vmesno polipropilensko ploščo se izognemo nastanku toplotnega mostu. Če pa gre za prezračevalno oz. izolativno fasado, je bolje, da se za vgradnjo inox nosilcev poskrbi vključno z električnim priključkom pred izvedbo fasade.

Pergole so lahko na objekt pritrjene s strani, lahko jih montiramo v kot ali se odločimo za pritrjevanje z vogala. Prav tako se je mogoče odločiti za bioklimatsko pergolo vgrajeno v strop ali streho, možno pa je naročiti tudi samostoječo pergolo.

Pametne bioklimatske pergole

Pa barva pergole? Bioklimatska pergola je na voljo v različnih barvnih odtenkih

Ljudje smo vizualna bitja, zato nam je tudi izgled pergole, bioklimatske, ali kakšne druge, izjemno pomemben. Želimo si namreč, da bi se pergola podala k že obstoječemu objektu in dvorišču. Prav zato je tudi pri naročilu mogoče izbirati med različnimi barvami in pergolo tako popolnoma prilagoditi svojim željam in potrebam. Ker so pergole prašno barvane po švicarski nanotehnologiji s “fasadno-poliester” barvo, je na barvo mogoče ponuditi garancijo v dolžini 10 let.

POVPRAŠEVANJE