Bioklimatske pergole | Moderne bioklimatske pergole za terase

Bioklimatske pergole; dejansko se za omenjeno besedno zvezo skrivajo moderne lamelne pergole za terase, ki ponujajo sistem kompaktnega senčenja ali sončenja ter tako omogočajo kakovostno bivanje na terasi oz. na prostem v vseh letnih časih. Z vgradnjo bioklimatske pergole, bodo letni časi postali bolj prijazni, bolj izkoriščeni in celotna sezona preživljanja časa na prostem, podaljšana.

Moderna bioklimatska lamelna pergola je torej koncept, ki uporabnikom bivalnih teras ali gostinskih lokalov nudi nov, prijeten zunanji življenjski prostor skozi vse leto.

Zaradi motorno nastavljivih aluminijastih lamel bioklimatske pergole uravnavajo temperaturo na terasi – kontrolirano senčijo ali sončijo ter s tem dovajajo sončne žarke od jeseni do pomladi, čez poletje jo pa odbijajo. Zato ima sredi vročega poletja južna terasa hladne stene, tlak, mizo, stole, posledično pa je hladneje tudi v notranjosti objektov.

Bioklimatske pergole ščitijo pred dežjem, vetrom, snegom, sodro ali točo, skratka pred vsemi vremenskimi vplivi, oziroma jih dopuščajo kontrolirano, kakor želi uporabnik. Hard-Top bioklimatska pergola, z lahkoto prenese težo snega tudi do enega metra višine, kar je dobro testirano, preverjeno. Tudi toča velikosti tenis žogice, ji ne more do živega.

Gre za zelo prilagodljiv bioklimatski sistem, ki ustreza visokim standardom, tudi najzahtevnejših strank. Uporabnost in videz bioklimatske pergole se torej prilagaja glede na zunanje vremenske vplive.

Bioklimatska pergola za terasoBioklimatske pergole uporabnikom nudijo:

  • Prilagodljivo senčenje, sončenje terase ali prostorov za njo.
  • Ustrezno odvajanje toplote in zračnost na terasi, s čimer se prepreči nastanek toplogredne vročine.
  • Zaščito pred soncem in dežjem, nekatere pa tudi pred točo, sodro in snegom.
  • Prilagajanje ambienta glede na del dneva (zjutraj, podnevi ali zvečer).

Pametne bioklimatske pergoleFunkcionalne bioklimatske pergole za terase s kontroliranim senčenjem

Bioklimatske pergole z motorno nastavljivimi lamelami omogočajo, da se topel zrak odvaja iz prostora skozi lamele navzgor. S tem se ustvari udoben, zračen prostor za bivanje, posedanje, obenem pa je ustrezno senčen ali pa sončen.

Na trgu se pojavlja množica proizvajalcev, uvoznikov, prodajalcev oziroma ponudnikov bioklimatskih pergol. Le bioklimatska Hard-Top pergola pa je:

  • Premium vodotesna, samočistilna bioklimatska pergola.
  • 100% korozijsko odporna bioklimatska pergola – izdelana le iz nerjavečih materialov (aluminij, inox, guma).
  • Poleg vodotesnosti odporna na močan veter, sodro, točo velikosti tenis žogice in vzdrži težo do enega metra snega.
  • Izdelana unikatno po meri, obliki, barvi in željah naročnika.
  • Avtorsko zaščiten proizvod slovenskega družinskega podjetja – edini 100% Slovenski proizvod

Bioklimatska Hard-Top pergola brez vložene energije prihrani ogromno energije, sicer potrebne za gretje, hlajenje in razsvetljavo. Zaradi velike propustnosti sončnih žarkov, pozimi blagodejno in pozitivno deluje na počutje v »sončnih« bivalnih prostorih.

Edino bioklimatske pergole za terase Hard-Top, so odporne tudi na ekstremne vremenske razmere in delujejo desetletja brez vzdrževanja. Da ohranijo svojo lepo podobo, priporočamo enkrat letno čiščenje umazanije in prahu, tako bodo obdržale svojo barvo, enako kot prvi dan.

Bioklimatske pergole za teraseUnikatne bioklimatske pergole za terase in različne možnosti vgradnje

Vsaka moderna lamelna pergola iz naše ponudbe je unikatni izdelek, popolnoma prilagojen zahtevam stranke ter pogojem, ki jih nudi prostor kamor bo nameščena oz. vgrajena.

Da si naročnik pergole lahko predstavlja, kako bo ta videti ob zaključku del, jo naš arhitekt vstavi v načrt objekta. Pomaga si s 3D izrisom, da je izdelek videti kar se da realno in nudi pravo predstavo. Računalniška simulacija programa, omogoča stranki vpogled v gibanje lamel, s tem pa tudi v prepustnost sonca ob določenih delih dneva, v različnih letnih časih.

Ker so terase različne, tudi bioklimatske pergole za terase nudijo različne načine vgradnje. Izdelane po meri, je mogoče prilagoditi praktično vsakemu objektu in tako lahko te maksimalno služijo svojemu namenu. Moderne lamelne pergole je mogoče na objekt pritrditi s strani, lahko jo fiksiramo na vogal ali v kot, v streho in strop. Prav tako pa lahko pergola stoji samostojno in postavljena kjerkoli.

Bioklimatska pergolaBioklimatske pergole za terase imajo še eno prednost pred drugimi

Lahko se pohvalimo, da so naše moderne lamelne pergole edine na tržišču, ki so samočistilne. Ker so lamele popolnoma gladke, dež nesnago, ki se na njih nabere, sproti spira v žleb, ta pa je praktično neviden. Kot smo že omenili, priporočamo enkrat letno čiščenje z blagim čistilom in nežno krpo, ki na površini ne bo naredila raz.

Če razmišljate o vgradnji Hard-Top pergole, ne pozabite, da boste podaljšali uporabnost terase na vse dni v letu, pod njo pa boste uživali ob vsakem vremenu.

Bioklimatska alu pergola za teraso

POVPRAŠEVANJE