Hard-Top pergola kot moderna arhitekturna pridobitev

Zadnje čase se trg sooča s poplavo raznoraznih lamelnih, vodotesnih, bioklimatskih alu pergol in podobno.

Ne glede na vse ponudnike in tipe pergole na trgu pa Hard-Top pergola ostaja Premium moderen arhitekturni element najvišje kvalitete, z dolgo tradicijo, ki z motorno regulacijo lamel prepušča do 80% sonca kadar to želite, zadrži pomladanski, poletni ali jesenski naliv, vas ščiti pred poletnim soncem in vnaša sonce ali ohrani teraso suho tudi pozimi.

Urbani človek si želi preživeti proste dneve ali popoldneve z družino ali prijatelji izven zaprtih klimatiziranih prostorov z umetno svetlobo, v naravi ali vsaj na zunanji terasi stanovanja ali hiše. Ob vročem soncu si želi senco, ki mu jo lahko nudi senčnik, tenda, pergotenda – pravo hladno senco pa zaradi kovinskih lamel nudijo le bioklimatske lamelne pergole, med temi pa izstopa po kvaliteti, dizajnu in tehničnih karakteristikah slovenska patentirana Premium Hard-Top pergola, ki edina na trgu prenaša skoraj vsak veter, točo velikosti tenis žogice in do 1 m snega.

Hard-top pergola vrhunske kakovostiHard-Top pergola

Kontrolirano prepušča sonce ali ga zastira
• Je 100 % korozijsko odporna – izdelana iz nerjavečih materialov (aluminij, inox, guma), zato deluje desetletja brez vzdrževanja.
• Je vodotesna, odporna na dež, točo velikosti tenis žogice, skoraj vsak veter in do 1 m snega
• Je izdelana unikatno po obliki, meri, barvi in željah naročnika.
• Je avtorsko zaščiten proizvod slovenskega družinskega podjetja.

Hard–Top alu lamelna pergola je idealna tudi za nizkoenergetske in pasivne objekte z velikimi steklenimi površinami. Brez vložene energije pergola prihrani ogromno energije sicer potrebne za gretje, hlajenje in razsvetljavo, sočasno pa je odporna tudi za ekstremne vremenske razmere desetletja brez vzdrževanja.

Hard-Top alu lamelna pergola ni serijski proizvod, ampak proizvod popolnoma prilagojen posamezni terasi in posamezni stranki. Po izmerah tehnolog izriše izvedbene načrte, nato jih prevzame mojster, ki s sodelavci izdela vse komponente po meri po standardnih postopkih, nato pa pergolo sestavi in testira delovanje. Po kontrolnem pregledu se pergola razstavi, aluminijaste komponente pošlje na barvanje, ostale pa skrbno skladišči, da se po barvanju iste vgradi na isto mesto in sklope pripravi za montažo. Izkušena skupina monterjev nato Hard-Top lamelno alu pergolo vgradi in preda naročniku.

Pergole vgrajujemo na novogradnje ali obstoječe hiše ali lokale, trdno in nevidno tudi skozi že obstoječe fasade oz. izolacije.
Montaža alu lamelne pergole je mogoča v vse vrste objektov (betonski, opečni, jekleni, leseni, skeletni) pred ali po fasadi s posebnimi inox nosilci in vmesno polipropilensko ploščo, da ni toplotnega mostu. V kolikor je izolativna ali prezračevana fasada priporočamo vgradnjo inox nosilcev vključno z električnim priključkom pred izvedbo fasade. Pred montažo alu lamelne pergole pa je potrebno pripraviti tudi temelje ali AB ploščo z odtoki.

Bioklimatske pergoleOblike alu lamelnih Hard-Top pergol so lahko sledeče:

– Pritrjena na objekt s strani.
– Pritrjena na objekt v kotu.
– Pritrjena na objekt z vogala.
– Vgrajena v strop ali streho.
– Samostoječa.

Stranke se lahko odločite za standardno izvedbo Hard-Top alu lamelne pergole ali pa jo po želji opremite z dodatki (LED razsvetljava, barva po želji, stranska senčila, senzor za dež in veter pri ZIP screenu, elektro gretje lamel, »marine paket«,…) in s tem povečate udobje bivanja na terasi.

Bioklimatske pergole

Osnovne specifikacije alu lamelne Hard-Top pergole:
• globina (od objekta stran) do 4,5 m (lahko tudi več)
• širina polja je do 3 m (lahko tudi več) – polja neomejeno združujemo
• višina je običajno od 2,3 do 2,7 m – ni omejitev
• razpon med stebroma do 9 m
• nosilnost do 1 m snega
• lastna teža 25 – 40 kg/m2
• 100% nerjaveča!

S pomočjo brezplačne BIM knjižnice vam lahko v programu Archicad arhitekti v nekaj minutah vrišejo Hard-Top pergolo v projekt in prikažejo 3D poglede in količino sonca ali sence za katerikoli dan ali uro v letu.

Hard-Top alu lamelna pergola je patentiran unikaten proizvod inženirske ekipe in izkušenih mojstrov, slovenskega družinskega podjetja z dolgoletno tradicijo.

Podaljšajte uporabnost vaše terase na vse dni v letu in uživajte ob vsakem vremenu !

POVPRAŠEVANJE