Bioklimatska pergola

V prejšnjih člankih smo pisali o alu lamelnih pergolah, ki jih nekateri ponudniki ponujajo, promovirajo pod oznako bioklimatske pergole.

Dejansko se za besedno zvezo bioklimatska pergola skriva lamelna pergola, ki ponuja sistem kompaktnega senčenja ali sončenja in tako omogoča kakovostno bivanje na terasi oz. na prostem v vseh letnih časih.

Bioklimatska lamelna pergola je torej koncept, ki uporabnikom bivalnih teras ali lokalov nudi nov, prijeten zunanji življenjski prostor skozi vse leto. Zaradi motorno nastavljivih alu lamel bioklimatske pergole uravnavajo temperaturo na terasi – kontrolirano senčijo ali sončijo in s tem dovajajo toploto od jeseni do pomladi, čez poletje jo pa odbijajo, zato ima sredi vročega poletja južna terasa hladne stene, tlak, mizo, stole, itd…, Bioklimatske pergole čitijo pred dežjem, vetrom, snegom, sodro ali točo različno nekatere le malo vetra, snega ali toče, Hard-Top pergola pa do 1 m snega in točo velikost tenis žogice. Gre torej za zelo prilagodljiv bioklimatski sistem, ki ustreza visokim standardom. Uporabnost in izgled bioklimatske pergole se torej prilagaja glede na zunanje vremenske vplive.

Bioklimatske pergole

Bioklimatske pergole uporabnikom nudijo:

  • Prilagodljivo senčenje, sončenje terase ali prostorov za njo.
  • Ustrezno odvajanje toplote in zračnost na terasi, s čimer se prepreči nastanek toplogredne vročine.
  • Zaščito pred soncem in dežjem, nekatere pa tudi pred točo, sodro in snegom.
  • Prilagajanje ambienta glede na del dneva (zjutraj, podnevi ali zvečer).

Bioklimatske pergole z nastavljivimi lamelami (motorno nastavljive) omogočajo, da se topel zrak odvaja iz prostora skozi lamele navzgor. S tem se ustvari udoben, zračen prostor za bivanje, posedanje, obenem pa je ustrezno senčen ali pa sončen.

Kot smo že ugotovili se na trgu pojavlja množica proizvajalcev, uvoznikov, prodajalcev oz. ponudnikov bioklimatskih pergole. Le bioklimatska Hard-Top pergola pa je:

  • Premium vodotesna, samočistilna bioklimatska pergola.
  • 100% korozijsko odporna bioklimatska pergola – izdelana le iz nerjavečih materialov (aluminij, inox, guma).
  • Poleg vodotesnosti odporna na močan veter, sodro, točo velikosti tenis žogice in do 1 m snega
  • Izdelana unikatno po meri, obliki, barvi in željah naročnika.
  • Avtorsko zaščiten proizvod slovenskega družinskega podjetja – edini 100% Slovenski proizvod

Bioklimatska Hard-Top pergola brez vložene energije prihrani ogromno energije, sicer potrebne za gretje, hlajenje in razsvetljavo in zaradi velike propustnosti sonca pozimi blagodejno pozitivno deluje na počutje v »sončnih« bivalnih prostorih.

Edino bioklimatska Hard-Top pergola je odporna tudi na ekstremne vremenske razmere in deluje desetletja, brez vzdrževanja – priporočamo le enkrat letno čiščenje umazanije, da se ne vžre preveč v barvo.

Z vgradnjo Hard-Top pergole podaljšate uporabnost terase na vse dni v letu in lahko uživate ob vsakem vremenu!

Bioklimatska pergola

POVPRAŠEVANJE