Bioklimatske pergole polepšajo druženje na vrtu ali terasi

Bioklimatske pergole so moderen arhitekturni element, ki poskrbi, da boste lahko več časa preživljali na svežem zraku. Prihaja poletje, ko vsi komaj čakamo, da bomo lahko s prijatelji in družino uživali na terasi ali na vrtu. A velikokrat vsa pričakovanja padejo v vodo, saj je ali prevroče ali pa nas v hišo prežene vročinska nevihta.

Da se to več ne bi dogajalo, vam priporočamo nakup lamelne bioklimatske pergole! Slovenija je sicer država s precej ugodno klimo, a je vseeno vreme pogosto zelo spremenljivo. Načrtovati piknik, da bo potekal v lepem sončnem vremenu, je praktično misija nemogoče. Zato pa je lamelna bioklimatska pergola prava rešitev.

V primeru, da bo prevroče ali pa bo začel padati dež, se zabava ne bo končala. S prijatelji in družino se boste lahko enostavno skrili v varno zavetje bioklimatske pergole. V Mariboru, Ljubljani, Celju ali pa kjerkoli drugje v Sloveniji bo druženje na vrtu potekalo popolnoma brezskrbno.

Lamelna bioklimatska pergolaPrednosti lamelne bioklimatske pergole

Lamelne bioklimatske pergole imajo vrsto odličnih lastnosti, ki vas bodo prav zagotovo navdušile. Ker so primerne za vsak vrt ali teraso, lahko v njenem zavetju uživa prav vsak vse dni v letu.

Vodotesnost

Kot že omenjeno, se veliko spomladanskih, poletnih ali jesenskih druženj zaradi slabega vremena konča predčasno. Praznujete rojstni dan v poletnem času, pa vročinska nevihta vedno pokvari razpoloženje gostov? Z lamelno bioklimatsko pergolo se boste lahko zabavali ne glede na vremenske razmere.

Ker je vodotesna, je popolnoma odporna tako na dež, kot na točo, veter in sneg. Le preprosto obrnite lamele tako, da bodo popolnoma zaprte, ter ustvarite vodotesno streho. Bioklimatske pergole v Sloveniji prav zato pridejo res še kako prav. Uživajte v brezskrbnih večerih, piknikih in spontanih druženjih.

Odporna na korozijo

Iščete bioklimatsko pergolo v Mariboru, Ljubljani ali Celju, ki bi delovala res dolgo časa? Potem vam svetujemo Hard-top lamelne bioklimatske pergole za teraso ali vrt, ki so izdelane iz nerjavečih materialov. Aluminij, inox in guma poskrbijo, da je kjerkoli v Sloveniji bioklimatska pergola prava izbira. Je 100% korozijsko odporna, kar pomeni, da jo boste lahko brez vzdrževanja uporabljali še desetletja.

Multifunkcionalna bioklimatska pergolaDeluje samočistilno

V Sloveniji bioklimatske pergole pogosto prodajajo z žlebovi, kar pa lahko povzroči cel kup problemov. Hard-top bioklimatske pergole so edine lamelne bioklimatske pergole, ki nimajo žlebov, zato dež listje in umazanijo izpere direktno v odtok. Prav zato jo lahko imenujemo tudi samočistilna pergola, saj brez vzdrževanja ves čas ostane popolnoma čista.

Močno ogrodje

Lamelne bioklimatske pergole v Sloveniji morajo biti še posebej močne, saj se nahajamo v pasu, kjer lahko pozimi zapade kar nekaj snega. Ste se kdaj vprašali, kako takšno težo prenese tovrstna pergola? Bioklimatske pergole Hard-top so statično najmočnejše pergole na trgu, zato so odporne na praktično vse vremenske vplive.

Prenesejo točo, praktično vsak veter in tudi 1 m snega! Živite v višjih predelih izven mestnih središč (Maribora, Ljubljane, Celja…), bioklimatska pergola pa bi vam vseeno prišla prav? Potem je Hard-top pergola za vas odlična izbira, saj vas bo varovala tudi pozimi, ko lahko zapade tudi meter snega.

Bioklimatske pergoleEnostavno krmiljenje

Veliko smo že govorili o slabem vremenu, zdaj pa se posvetimo še sončim dnem. Lamelne bioklimatske pergole so zelo enostavne za uporabo. Imajo vgrajen elektromotor, lamele pa lahko premikamo s pomočjo daljinca, stikala ali CNS. V primeru, da si želimo popolne sence ali pa pada dež, lamele preprosto zapremo, v zimskih dneh, ko pa si želimo več sončne svetlobe, pa jih lahko enostavno odpremo.

Hard-top bioklimatske pergole prepuščajo kar 80% sonca, kar pomeni, da je na vsakih 25 cm sonca samo 4 cm sence. Tako boste lahko v njenem zavetju uživali tudi pozimi, ko si boste želeli naužiti redkih sončnih žarkov. Druge bioklimatske pergole v Sloveniji prepuščajo sonca bistveno manj.

Različne oblike

Živite na podeželju v hiši z ogromno teraso in vrtom? Ali pa je vaša hiša manjša, saj se nahaja v mestnem središču (Mariboru, Ljubljani, Celju,…)? Bioklimatske pergole so lahko povsem raznovrstnih oblik, zato velikost hiše ne igra pomembne vloge. Lamelna bioklimatska pergola je namreč lahko na objekt pritrjena s strani, v kotu, z vogala, v strop ali streho ali pa je enostavno samostoječa. Vgradnja je mogoča v vse vrste materialov (beton, opeko, jeklo, les in skelet) s posebnimi inox nosilci. Pred montažo lamelne bioklimatske pergole morate le pripraviti temelje ali AB ploščo z odtoki.

Bioklimatske pergole za teraseVeliko dodatne opreme

Marsikdo si pri nakupu bioklimatske pergole v Sloveniji želi dodatnih LED točkovnih ali linijskih svetil ter različne dodatne opreme, pa tega preprosto ni mogoče kupiti. Če se odločite za Hard-top lamelne bioklimatske pergole, boste lahko izbirali med pestro dodatno opremo, ki bo nakupu dodala piko na i. Uporaba bo namreč veliko enostavnejša, če se odločite za dodaten senzor za dež, morebitna stranska senčila ali elektro gretje lamel. Slednje je zelo priporočljivo, če živite na območju, kjer pozimi zapade veliko snega ali pa pogosto prihaja do močne kondenzacije.

POVPRAŠEVANJE